Friday, 20 July 2012

buruk + kelakar

Buruk betol rupa blog ni bila di update guna hp kan..berterabur rupanya...dah macam apa dah..jadi lintang pukang pulak susunannya..terasa kelakar pun ye...

X pe2..baru nak mencuba kan..saya kan budak baru belajar :)

Mencari-cari stroller baby

Sekarang ni genablah usia kandungan 6month..tinggal lagi 4bulan sahaja lagi..besok dah nak puasa dah pun,lepas puasa sebulan, raya dtg menjelma :) tinggal lagi 3bulan dah lepas tu untuk keluar baby ni...




Sekarang ni tgah usha2 stroller baby pilihan hati.. nak sangat stroller yg simple but cantek mata memandang...setiap kali jalan2 je mesti nak singgah jengah2 stroller baby...sekarang ni dok sibuk cari at internet,manalah tahu kot2 ad yg berkenan dihati..


Ada jugak stroller baby yg berkenan.siap ambil picnya lagi :)
                                 jom tengok




                                          ⇩


                                          ⇩




                                          ⇩
    
                                          ⇩








                                          ⇩





                   Cantek kan stroller baby ni..berkenan sangat yg jenis macam ni..3roda warna merah ♡
simple aje kan..sesuai untuk baby boy or baby girl...Tapi harganya rm400++..mahallah bagi saya..yelah saya pun x bekerjakan, en.suami lah yg mnanggung semuanya..Lgi pun bnyak lgi brang n persediaan for baby :)


Tapi tak pe,kalau ada rezeki x kemana kan...manalah tahu kot2 duit turun dari langit..hehehe..insyaAllah :)  en.suami pun brkenan jugak stroller ni :) tengok ajelah nanti ye..tersmpai x hajat mat jenin ni..huhuhu..



Eehhh nanti dulu.ad lagi pic stroller baby ni..


stroller ni tgok at sale di singapore..my sis ckp dekat sana lagi murah2..yelah org dah biasa beli kan...stroller ni x silap harganya $98 x silaplah..murah jugaklah kan.simple pun simple..minat sngt dgn stroller ad 3roda ni,nmpak menarik..en.suami pun suka 3roda...

Tengok2 aje dulu..kalau ada rezeki lebih ad lah kan :) semuanya for my baby ♡ insyaAllah

Thursday, 19 July 2012

Baby Bijak

semalam malam en.suami berbual dengan baby,macam biasa tekap telinga dekat perot..masa tgah duk berbual tu baby senyap je.dalam brapa saat   en.suami suruh baby tendang,baby pun tendang pipi en.suami,pastu en.suami suruh tendang baby tendang lagi..benda yg sama berulang smpai 3,4 kali...

en.suami suka sangat smbil kata baby dengar cakap
i sayang...saya hnya mampu tersenyum gembira....hehehehe...

mulalah rasa x sabar baby nak keluar :)

Kini Sudah Berbadan Dua

Alhamdulilah, bersyukur kepada Allah akhirnya sudah berbadan dua

lamanya rasa tak update blog, sekarang baru terasa nak rajin2 semula meng-update blog yg dah berlapok dek sarang labah-labah ni....

kembali kepada tajuk(cewah dah mcm pencermah dah)..hampir 5bulan berbulan madu bersama suami tercinta dan akhirnya berbadan dua (ayat entah apa2)..rasa bersyukur sangat2 doa selama berumahtangga ni dimakburkan :)
sekarang usia kandungan dah menjangkau 24week (16week lgi akn bersalin).insyaAllah semuanya berjalan dengan lancar..doakan ye kawan2 :)

Jom tengok gambar saya sekarang

                                                              19 week

                                                                     20week



                                                               22 week :)

besarkan perotnya..terlebih suda..orang lain 22week kecik je.saya dah macam 7bulan dah..hehehe..
ok lah itu aje yg nak di share kan..ada masa update lagi ye :)
bye bye..