Tuesday, 1 November 2011

Rahsia Kecantikan Keyra

ni lah muka i kalau tak bermakeup =)

salam semua..hari ini topic nak kongsi rahsia kecantikan keyra..sekarang ni dah tak jadi rahsia lagi lah sebb dah start nak kongsi kan..hehehe
okey..pada sesiapa yg kenal i dulu mungkin tahu macam mana jenis kulit i dulu..mmglah teruk.jerawat sana sini dah mcam KERAK BUMI pun ada....smpaikan semua org mgata belakang ckp muka teruk lah apa lah..biasalah..mulut org, mmg kita tak boleh nak tutup kan =)
bila tamat aja sekolah, mula lah kerja untuk tmbahkan duit poket..kalau dah tmbah duit poket,macam2 lah nak buat dengan duit tu kan $$$$$$$$ bubbbleeesssss!!!!!
bila dah ada duit sikit mulalah nak beli product itu ini..macam2 product muka yg i dah cuba..antaranya ialah : termulawak, olay, mustika ratu, loreal, fair & lovely, 999 (hahahaha), topshine, maibeaute, shakila, garnier, pond's, biore, and mcam2 lagi lah..muka ni dah teruk dah,mcm2 dah cuba, smpaikan pernah guna salah satu product diatas (tak nak lah bagi tahu product apa) merosakkan muka i smpai i kena jumpa doctor n buat rawatan kulit,siap kena anjection lagi tau.huuuuu...mmglah teruk..lagi pun salah saya jugak sebb terlalu berani tukar2 product..(yelah,kita kan perempuan, mestikan kena nmpak cantek tertarik kau mmg debommm) =)    
okeyy blaa blaaa blaaaaa i terjumpalah 1 product ni..sepupu i yg suruh i cuba...dia kata bagus untuk kulit mcm i yg jenis berminyak dan berjerawat ni...soo i cubalah..bila i pakai 1mggu mmg i dah nmpak effectnya..memanglah tersangatlah bagusssssss...i sgat2 lah suka masa tu sbb muka bersih (walaupun tak lah selicin mana)....sampai sekarang i guna product tu dan i tak guna apa2 pun cream plembab or apa bagai tu =)

nak tahu tak apa productnya!!!!!!!
  
jeng jeng jenggggg


 inilah productnya..hanya 2 product sahaja yang i gunakan sekarang..Pencuci & cream untuk kempiskan jerawat yang ada kadang2 nak tumbuh mekar time datang bulan =)
so lepas ni korang cubalah..manalah tahu okeyy ke kan..product ni i just rekeman untuk jenis kulit yg combination & oily =)  ( macam saya )



FOUNDATION

foundation pulak banyak jugak yg i cuba...sama je lah mcm skin care tuuu!!!!!!  i pernah cuba Za, Maybelline, miami, the body shop n yg ada2 dekat watsons tuu lah...
biasalahkan..kulit yg berminyak mcm i nikan susah..semuanya tak kena..kadang2 kulit i yg berminyak ni boleh buat goreng telur dah minyaknya.heehe
bila dah mcm2 cuba dan duit poket pun dah kering terjumpalah 1cosmetic yg best ini...

iaitu

 inilah foundationnya..REVLON colour stay.

mmg best sangat2 guna foundation tuu tapi tapi tak lama i pakai sebab mahal sangat smpaikan i terjumpa 1product yg tak kurang bestnya =)


POWDER

macam biasa powder pun macam2 yang i guna..smpai i jumpa powder revlon yg best jugak mcm foundationya

berangan hehehehe
inilah powder revlon tuuu..sekarang i still gunakan powder ni walaupun harganya aduhaiiiiii !! pening kepalo oden!!  


LAST LAST

foundation dah habis ( bila dah 3bulan guna), pergilah jusco nak beli foundation..teringat pulak my friend ckp ada promotion dekat STAGE COSMETIC...so pergilah STAGE dulu tengok2..mmg ada promotion pun..GILAAA punya PROMOTION...yelah kan beli 2pcs RM20...gilaaa murah kan..heheh..teruslah beli dan terlupa dekat revlon..bila beli punya beli, hati ni tergerak nak cuba foundationnya, so belilah...bila dah beli dan pakai productnya..lagii bessttttt..hahaahahaah
seriously mmg best mcm myvi lagi best!!! so sekarang i nak guna STAGE cosmetic je lepas ni, nak beli pun time ada promotion je..hehehe ( kita mestilah menjadi pengguna yg bijak kan kan )




ini foundation & powder STAGE






semua ni antara cosmeticn yg i beli..bnyak lagi cosmeticnya seperti mascara, celak dan macam2 lagi..i tak beli sbab masa tu stock dah habis =(  ( so beli apa yg dapat je lah ye)


last sekali i nak cakap yg i ni mmg suka sangat2 bermakeup2 ni..kalau tak ada makeup mmg tak ada keyakinan lagsung..soo makeup ni lah buatkan i berkeyakinan =)  tak kisahlah kalau org nak cakap "alaaa cuba kalau tak makeup, amekk kau muka,tak cantek lgsung, berjalan dekat2 pun nak makeup" (hahah biasalah manusia)
actually i mmg suka makeup, tapi tak lah smpai nak pegi kedai MAK YAH kejap pun nak mekeup kan..nak pakai bedak tabur pun i tak ada..soo kosong je lah muka kalau nak g yg dekat2 ni..(dah sememangnya bedak tabur tak pernah i ada, walaupun untuk anak sedara i yang baru lepas mandi, mmg tak lah i nak taburkan bedak tabur tuu..heheheh...tapi kalau tak ada event apa2 i tak guna pun powder revlon yg mhal nak mampooiii tuu..just guna powder the body shop je..jimat sikit =)


blaaaa blaaaa blaaaa bnyaknya i taip cerita topic ni =) almaklumlah suka sgat2 bab2 ni..heheheh..terlebih excited lah kata kan =)  akhir skali i nak minta maaf lah kalau topic ni buat korang penat membacanya dan minta maaf kalau ada bhasa yang i gunakan belit2 ke tersinggung ke eehh ehhh ehhh..harap dimaafkan.. okeyyylah.. dah penat..time untuk tido..nanti kalau ada masa lagi i update cerita baru ehhh..

byeeeeee u allll...muuuaaaaaxxxxxxxsssss!!!

Monday, 31 October 2011

Perkenalan ANTARA AKU dan DIA

Gambar ini diambil semasa hari Raya Aidilfitri 2011 (kitorang belum khwin lagi masa ni)
Perkenalan ANTARA AKU dan DIA =)  first kitorang jumpa dekat JST connector sdn bhd...masa tu saya kerja dekat JST jadi QC operator,maklumlah masa tu baru je abis belajar belum keluar keputusan cari lah kerja untuk menambah duit poket..dalam seminggu saya keja c2 tiba-tiba kakak saya kata ada org minta no fon  saya..masa tu bnyak soalan yg ditanya..akhirnya bagi lah jugak...masa tu hubby saya kata dia nmpak sya dekat pintu masuk JST terus dia jatuh pandang tak tahu yg keberapa!! hehe..then selama 3hari dia cari tahu siapa geragan gadis bertudung hitam yg anggun menawan tuu eeecceehhh perasan lah pulak..hehe..dia dapat tahu siapa gadis itu daripada bos dia & bos saya..so berkenalan kitorang time tu..first date kat bowling angsana bersama kengkawan2 sekalian =)  dalam 2hari kitorang kawan tetiba hati tergerak bertanya adakah sesama kita sudah KEPUNYAAN ORANG!!!!!  rupa-rupanya dia ada kekasih, 4thun mereka bersama =(  sya pulak!!! pun ada kekasih jugak 2thun bersama =(  besokkan harinya tetiba masing2 nak putuskan hubungan dengan pasangan masing2 ( putus pun sbb psgan masing2 buat hal okeyyy)   so bercinta lah kitorang dengan tak amannya......dalam 2minggu kitorang kenal rupa2nya masing2 masih contact dgn psngan lama....pas 2 gaduh..blaa blaaa blaaaa (biasalah hidup bercinta,mmg macm ni)  hubby pun cakap i nak masuk MEMINANG u...whatttt????? gila apa..kita baru kenal okey..i tak kenal u & u pun tak kenal i..dia just ckp "tak pe kita akan kenal suatu hari nanti"  so dalam masa terdekat tu dia masuk meminang saya..tetapkan tarikh tunang tup tup tup bulan 11/07/2010 kitorang bertunang =)  bila je dah bertunang blaaa blaaa blaaaa blaaaaa kitorang khwin 08/10/2011...sekejapnya lah kan..kenal 2mggu dah msuk meminang, bertunang 1thun 2bulan dah khwin..
tapi masa bertunang tu bnyak sgat dugaannya..smpai tak terkata lah...org ke 3,4,5,10 semua ada...Alhamdulilah kitorang hadapi dugaan & rintangan sama2. sekarang ni saya bersyukur yg teramat sgat sebab kami disatukan =) Alhamdulilah~


okeyyy lahh ni jelah cerita Perkenalan ANtara AKU dan DIA...thankss yee kepada sesiapa yg sudi membaca certa yg entah apa2 ni.hehehe..byeee u alll..muaaaxxxxhhhh

First Time

Salam semua..first of all, alhamdulilah finally sy dpt juga buat my own blog =) actually saya tak expert dgn blog..but this is my first trial to my own blog =) kalau ada kekurangan harap dimaafkan ye =) thanks too myluvly sister Khatijah tolong ajarkan nak edit2 blog ni =)  insyallah..akan saya upgrade lg blog saya yang tak seberapa ni....



okey..Nama saya Khairah binti hamirudin (full name)  korang boleh panggil keyra @ lebih mesra eira...selalunya yang panggil nama eira kebanyakkannya sedara mara yang rapat dengan saya =)  
umur saya pulak baru 19thn 4bulan (tahun 2011 okey)  =)
saya anak ke 7 dari 7org adik beradik...kiranya saya ni anak yang bongsu (dah semestinya manja) =)
saya ada 4org kakak & 2org abang =)
berbalik dari umur saya...walaupun saya masih muda tapi saya sudah pun bersuami =)  (gatalnya saya muda-muda sudah bersuami.ahaakksss)
nama suami saya Muhamad Sahiful bin Misron (full name) berumur 26tahun (tak ingat berapa bulan..boleh gitu..hehehe
saya baru sahaja mendirikan rumahtangga sekian tarikh 08/10/2011 (nikah)  09/10/2011 (bersanding)  baru je berapa minggu kitorang kahwin =)
..blog ni saya buat untuk saje2 nak penuhkan masa lapang yg tak berapa nak lapang sejak jadi isteri org ni hehe & kongsi cerita dekat sesiapa =)   hope u all suka eehhh eehhh =)     

blaaa blaaaa blaaaa blaaaaa    tak tahu dah nak tulis apa..nanti kalau ada masa saya bercerita lagi yeee..byeee u all..muaaaxxxxxhhh