Tuesday, 1 November 2011

Rahsia Kecantikan Keyra

ni lah muka i kalau tak bermakeup =)

salam semua..hari ini topic nak kongsi rahsia kecantikan keyra..sekarang ni dah tak jadi rahsia lagi lah sebb dah start nak kongsi kan..hehehe
okey..pada sesiapa yg kenal i dulu mungkin tahu macam mana jenis kulit i dulu..mmglah teruk.jerawat sana sini dah mcam KERAK BUMI pun ada....smpaikan semua org mgata belakang ckp muka teruk lah apa lah..biasalah..mulut org, mmg kita tak boleh nak tutup kan =)
bila tamat aja sekolah, mula lah kerja untuk tmbahkan duit poket..kalau dah tmbah duit poket,macam2 lah nak buat dengan duit tu kan $$$$$$$$ bubbbleeesssss!!!!!
bila dah ada duit sikit mulalah nak beli product itu ini..macam2 product muka yg i dah cuba..antaranya ialah : termulawak, olay, mustika ratu, loreal, fair & lovely, 999 (hahahaha), topshine, maibeaute, shakila, garnier, pond's, biore, and mcam2 lagi lah..muka ni dah teruk dah,mcm2 dah cuba, smpaikan pernah guna salah satu product diatas (tak nak lah bagi tahu product apa) merosakkan muka i smpai i kena jumpa doctor n buat rawatan kulit,siap kena anjection lagi tau.huuuuu...mmglah teruk..lagi pun salah saya jugak sebb terlalu berani tukar2 product..(yelah,kita kan perempuan, mestikan kena nmpak cantek tertarik kau mmg debommm) =)    
okeyy blaa blaaa blaaaaa i terjumpalah 1 product ni..sepupu i yg suruh i cuba...dia kata bagus untuk kulit mcm i yg jenis berminyak dan berjerawat ni...soo i cubalah..bila i pakai 1mggu mmg i dah nmpak effectnya..memanglah tersangatlah bagusssssss...i sgat2 lah suka masa tu sbb muka bersih (walaupun tak lah selicin mana)....sampai sekarang i guna product tu dan i tak guna apa2 pun cream plembab or apa bagai tu =)

nak tahu tak apa productnya!!!!!!!
  
jeng jeng jenggggg


 inilah productnya..hanya 2 product sahaja yang i gunakan sekarang..Pencuci & cream untuk kempiskan jerawat yang ada kadang2 nak tumbuh mekar time datang bulan =)
so lepas ni korang cubalah..manalah tahu okeyy ke kan..product ni i just rekeman untuk jenis kulit yg combination & oily =)  ( macam saya )



FOUNDATION

foundation pulak banyak jugak yg i cuba...sama je lah mcm skin care tuuu!!!!!!  i pernah cuba Za, Maybelline, miami, the body shop n yg ada2 dekat watsons tuu lah...
biasalahkan..kulit yg berminyak mcm i nikan susah..semuanya tak kena..kadang2 kulit i yg berminyak ni boleh buat goreng telur dah minyaknya.heehe
bila dah mcm2 cuba dan duit poket pun dah kering terjumpalah 1cosmetic yg best ini...

iaitu

 inilah foundationnya..REVLON colour stay.

mmg best sangat2 guna foundation tuu tapi tapi tak lama i pakai sebab mahal sangat smpaikan i terjumpa 1product yg tak kurang bestnya =)


POWDER

macam biasa powder pun macam2 yang i guna..smpai i jumpa powder revlon yg best jugak mcm foundationya

berangan hehehehe
inilah powder revlon tuuu..sekarang i still gunakan powder ni walaupun harganya aduhaiiiiii !! pening kepalo oden!!  


LAST LAST

foundation dah habis ( bila dah 3bulan guna), pergilah jusco nak beli foundation..teringat pulak my friend ckp ada promotion dekat STAGE COSMETIC...so pergilah STAGE dulu tengok2..mmg ada promotion pun..GILAAA punya PROMOTION...yelah kan beli 2pcs RM20...gilaaa murah kan..heheh..teruslah beli dan terlupa dekat revlon..bila beli punya beli, hati ni tergerak nak cuba foundationnya, so belilah...bila dah beli dan pakai productnya..lagii bessttttt..hahaahahaah
seriously mmg best mcm myvi lagi best!!! so sekarang i nak guna STAGE cosmetic je lepas ni, nak beli pun time ada promotion je..hehehe ( kita mestilah menjadi pengguna yg bijak kan kan )




ini foundation & powder STAGE






semua ni antara cosmeticn yg i beli..bnyak lagi cosmeticnya seperti mascara, celak dan macam2 lagi..i tak beli sbab masa tu stock dah habis =(  ( so beli apa yg dapat je lah ye)


last sekali i nak cakap yg i ni mmg suka sangat2 bermakeup2 ni..kalau tak ada makeup mmg tak ada keyakinan lagsung..soo makeup ni lah buatkan i berkeyakinan =)  tak kisahlah kalau org nak cakap "alaaa cuba kalau tak makeup, amekk kau muka,tak cantek lgsung, berjalan dekat2 pun nak makeup" (hahah biasalah manusia)
actually i mmg suka makeup, tapi tak lah smpai nak pegi kedai MAK YAH kejap pun nak mekeup kan..nak pakai bedak tabur pun i tak ada..soo kosong je lah muka kalau nak g yg dekat2 ni..(dah sememangnya bedak tabur tak pernah i ada, walaupun untuk anak sedara i yang baru lepas mandi, mmg tak lah i nak taburkan bedak tabur tuu..heheheh...tapi kalau tak ada event apa2 i tak guna pun powder revlon yg mhal nak mampooiii tuu..just guna powder the body shop je..jimat sikit =)


blaaaa blaaaa blaaaa bnyaknya i taip cerita topic ni =) almaklumlah suka sgat2 bab2 ni..heheheh..terlebih excited lah kata kan =)  akhir skali i nak minta maaf lah kalau topic ni buat korang penat membacanya dan minta maaf kalau ada bhasa yang i gunakan belit2 ke tersinggung ke eehh ehhh ehhh..harap dimaafkan.. okeyyylah.. dah penat..time untuk tido..nanti kalau ada masa lagi i update cerita baru ehhh..

byeeeeee u allll...muuuaaaaaxxxxxxxsssss!!!

No comments:

Post a Comment