Friday, 28 September 2012

About pregnency 34week++

now ira dah 34week++, tak sabar nak tunggu cukup 9bulan (hati sudah berbunga-bunga nak dpt baby)

nak kongsi sikit about pregnency 34week++ ni..

berat: berat sekarang 82kg (red colour,sbb melebihi 80kg) ikot last checkup 24.9.12

gula dalm darah:  semuanya ok..2x kena minum air gula sbb keturunan..2 2 keputusan ok.tak de kencing manis...alhamdulilah :)

HB: K.0 ...masih kurang lagi..last checkup 10.6..paling terus tuari 8..skrg mkn iberet..(pdahal dah lma tak makn..kih.kih)

tekanan darah:  setakat ni ok..alhamdulillah

Tinggi rahim: terlebih dari jakaan temboh hamil (mgkin sbb perot tebal kot, ada org kata bby tinggi kot...agknyalah kan)

Kedudukan janin:  Alhamdulilah baby duduk ditempat yg sepatutnya..mgkin ira rajin pgi urut kot..

berat baby:  last checkup 33week berat baby 2.1kg..agak besar sikit,klau normal 1.9...so dpercepatkan due date bersalin :) (alaa cepat seminggu je)

keperluan baby 90% siap..ira dah siap paking untuk persiapan masuk hospital nanti..yelah..6.10.12 ira cukup 9bulan..mana tahu kot2 bby nak kuar time 9bulan 10hari je kan..ira nak sgat baby kuar 8.10.12 sbb sama date time nikah :)  (sbenarnya mmg mrancang nak berslin ikot time hari perkahwinan kitorang,tpi tak thu pulak org mgndung ni smpai 40week..-merancang mgndung untuk hadiah birthday suami + hari perkahwinan :) ) harap2 termakbul niat dihati ni..selalu jugak suh en.hubby ckp dgn baby time sapu minyak kat perot..



No comments:

Post a Comment